Børnebøger




BEGYNDERLÆSNING

De helt lette/lydrette:
Randi Solvang: Ko og so. Fantastisk til begynderlæsning. Selv om historien er enkel kan vi alligevel grine med og samtidig øve bogstaver og ord.


Randi Solvang: Løb Tuf. Endnu en af de helt lette og lydrette læsebøger. Om hunden Tuf. En sød lille historie.

Marianne og Mogens Brandt Jensen: Alfabøgerne. En bogserie, hvor barnet kommer til at kende Alfa (og Beta). Små enkle fortællinger, som barnet kan have succes med at læse, samtidig med det udforsker sproget, rim og lyde.

Henriette Langkjær og Hans Ole Herbst: Læsefidusen.  Mine børn elsker læsefidusen. Den søde lille abe. Bøgerne er ikke lette at læse, ordene er lange og svære, men gentages mange gange og billederne er god støtte til læsningen, så de oplever stor succes med historierne, som de elsker at læse mange gange.

Helle Dyhr Fauerholt: Mi og Mo. Endnu en serie, hvor man kan følge Mi og Mo på forskellige eventyr. Sønnen er vild med dem, og har stor succes med at læse dem her midt i børnehaveklassen.










Nu kan jeg læse lette bøger:
Helena Bross: Nye venner. Bogen om drengen ..., der flytter ind et nyt sted og starter i børnehaven. Hvordan finder man nye og gode venner et helt nyt sted.


Roger Hargreaves: Hr. Stærk og mange andre Hr. ... bøger. De er lidt svære, men tilpas fjollede og gentager mange ord, så herhjemme er sønnen vild med dem. Jeg tror ikke, vores datter ville have elsket dem i samme grad, så det er heldigt for os, at det er lige nu, de vender tilbage i boghandlen :-)



 Jørn Jensen: Lukas har en butik fra mini zoom.En fin lille fortælling med masser af handling. Jakob læste den med stor glæde.


PaLET-bøgerne udgivet på Maaholm er et rigtig godt og "let" materiale at arbejde med, fordi bøgerne er markeret med LET-tal, så man har mulighed for at vurdere bogens sværhedsgrad ift. barnets læsning. Jakob har læst flere af bøgerne med LET-tal 14-18, hvor historierne samtidig er rigtig gode og tegningerne flotte, så han nyder at sidde og kigge og tænke over historien, som han selv læser, fordi den passer til hans læseniveau.

Mikkel Messer: Den gale doktor. Giga Gys 8. Serien præsenterer sig selv helt reeelt som en bogserie med gys for sarte sjæle. Gyset er tilpasset aldersgruppen, så de små kan få en lidt uhyggelig historie og samtidig sove om natten. En serie der helt sikkert tiltrækker Jakobs opmærksomhed og gør læsningen sjovere.



Klub Dracula møder et spøgelse af Sissel Dalsgaard Thomsen. Sønnen er blevet vild med Gys og krimi, så denne her er den perfekte blanding. Klub Dracula skal løse mysteriet for en klassekammerat, og det bliver selvfølgelig lidt uhyggeligt midt om natten deroppe på loftet. Bogen er 50 sider lang og måske hører den med i den næste kategori, for nu er det, vi skal til at læse en lille smule hver dag, så historierne ikke bliver afsluttede. Denne gang læste vi dog på skift, så jeg læste noget af bogen højt, for det er jo svært at lægge en spændende historie fra sig. Carlsen Stribede er noteret, og vi bestiller flere bøger i samme stil...

De små fagbøger: Titanic af Nils Hartmann. Nu har jeg jo en dreng, og der er fagbøgerne i høj kurs. Og denne her om Titanic som er et godt mix af en god historie - spænding og masser af facts er lige sagen.

Læsningen flyder næsten:
Pernille Eybye: Drømmer-serien. Et kæmpe-hit herhjemme. I midten af 2. klasse til slutningen af 3. Let-læste med en kanongod fantasy-historie, der herhjemme kickstartede min datter ift. at finde bøger med indhold. De genlæses i midten af 4. klasse med lige så stor entusiasme - bare hurtigere. Fantastisk skrevet af Eybye. 
Peter Gotthardt: Elverdronningens børn, det fortryllede slot. En forfatter, der har skrevet utrolig mange og forskelligartede serier. Fantasy, krimi, feer osv. Disse to serier var begge et hit herhjemme, men alle bøgerne blev ikke læst - selvom de blev lånt flittigt. Også hans andre bøger har vi lånt af, og børnene har begge været glade for at få læst højt af hans bøger - de fanger både piger og drenge i forskellige aldre.

Daisy Meadows: Regnbuefeerne. I første klasse startede vores datter på denne serie, som virkelig fangede hende. Hun havde lidt svært ved at læse den, men hvis vi skiftede lidt, så der kom lidt mere gang i historien og fortællingen og alting ikke gik for langsomt, så var det meget motiverende læsning for hende.

Serien om Mini af Christine Nöstlinger. Mini er hverdags-serien, der helt konkret fortæller om de oplevelser et barn støder på i hverdagen. Mini-bøgerne er lette at læse både indholdsmæssigt og sprogligt.

BØRNEBØGER-LÆS SELV

Jim Benton: Kære dumme dagbog

Spiderwick-fortællingerne af Tony DiTerlizzi. Spiderwick præsenterer det fantastiske og utrolige univers. Sproget i Spiderwick-fortællingerne kan være udfordrende med mange nye ord og begreber






 




"Min søster vampyren" af Sienna Mercer.

Daniel Zimakoff: Helt væk








Camilla Wandahl: Veninder for altid

 








Mette Finderup: Petrea



 Lars Bøgeholt Pedersen: Exit Jorden. I et forsøg på en helt anden genre, har jeg lånt denne bog til datteren (hun læser mest fantasy), som jeg håber, også kan fange.



Pernille Nonved: Matrixa fra hekseskolen.
Bogen fangede Ada fuldstændig - hun anbefalede den endog til skolebiblioteket, da hun mener, det er en stor fejl, at den ikke er indkøbt der. Især fordi, det betyder, at hun ikke må holde bogfremlæggelse om den, hvilket ærgrer hende en del.

Martin Widmark: LasseMajas detektivbureau. Dyremysteriet. Vi lånte bogen tirsdag, torsdag var den læst færdig, tiltrods for ønsket egentlig var biblioteksmysteriet, men den måtte vi skrives op til. Kommentaren efter læsningen var: "jeg vil også gerne låne skolemysteriet. Den blev slugt, og der var ingen kampe om at få barnet til at læse - næh, hun valgte helt selv at læse fremfor at se tv torsdag morgen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar